Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | 21.3 |
Naam recept | Dubbel met Pompoen |
Brouwdatum | ??? |
Bierstijl | Dubbel |
Volume | 35,1 l |
Begin SG | 1,074 SG |
Berekende kleur (Morey) | 157 EBC |
Berekende bitterheid (Tinseth) | 25 IBU |
Brouwzaalrendement | 78,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediėnt |
10,00 l | Water uit Ename/Oudenaarde |
25,00 l | Gedemineraliseerd water |
16,5 g | CaCl2 (33%) |
8,50 g | CaSO4 |
0,37 ml | Fosforzuur |
5,00 g | NaCl |
26,99 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
134 mg/l | 4 mg/l | 67 mg/l | 117 mg/l | 173 mg/l | 162 mg/l |
Vergistbare ingrediėnten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
3,50 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 31,4 % |
3,15 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 28,3 % |
2,00 kg | Cara-hell | Weyermann | 25 EBC | 17,9 % |
1,00 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 9,0 % |
0,15 kg | Chocolademout | Thomas Fawcett and Sons | 1000 EBC | 1,3 % |
1,00 kg | Kandijsiroop | Belgosuc | 1900 EBC | 9,0 % |
0,35 kg | Dadelsiroop | BIO-Logisch | 250 EBC | 3,1 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Eiwitrust | Geleidelijk: 42,0 °C > 63°C | 1 min. | 20 min. | 3,6 l/kg |
Beta-amylase | 63,0 °C | 20 min. | 25 min. | 3,6 l/kg |
Alfa-amylase | 72,0 °C | 15 min. | 35 min. | 3,6 l/kg |
Uitmaischen | 78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 3,6 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
20,0 g | Magnum (Hoppecruyt) | pellets | 12,7% | 60 min. | 19,8 IBU |
25,0 g | Spalt Select(P) | pellets | 5,0% | 15 min. | 4,8 IBU |
Overige ingrediėnten
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
1,40 kg | Pompoen (geroosterd) | anders | maischen |
5,00 g | Gemberwortel | kruid | koken |
2,00 g | Kaneelstok | specerij | koken |
20,00 g | Korianderzaad | specerij | koken |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
30,0 g | Belgian Abbey (M47) | bovengist |