Pompoenbier 2021

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

21.3

Naam recept

Dubbel met Pompoen

Brouwdatum

???

Bierstijl

Dubbel

Volume

35,1 l

Begin SG

1,074 SG

Berekende kleur (Morey)

157 EBC

Berekende bitterheid (Tinseth)

25 IBU

Brouwzaalrendement

78,0 %

Kooktijd

75 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediėnt

10,00 l

Water uit Ename/Oudenaarde

25,00 l

Gedemineraliseerd water

16,5 g

CaCl2 (33%)

8,50 g

CaSO4

0,37 ml

Fosforzuur

5,00 g

NaCl

26,99 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

134 mg/l

4 mg/l

67 mg/l

117 mg/l

173 mg/l

162 mg/l

Vergistbare ingrediėnten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

3,50 kg

Pilsmout

Dingemans

3 EBC

31,4 %

3,15 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

28,3 %

2,00 kg

Cara-hell

Weyermann

25 EBC

17,9 %

1,00 kg

Crystal mout

Thomas Fawcett and Sons

130 EBC

9,0 %

0,15 kg

Chocolademout

Thomas Fawcett and Sons

1000 EBC

1,3 %

1,00 kg

Kandijsiroop

Belgosuc

1900 EBC

9,0 %

0,35 kg

Dadelsiroop

BIO-Logisch

250 EBC

3,1 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

Geleidelijk: 42,0 °C > 63°C

1 min.

20 min.

3,6 l/kg

Beta-amylase

63,0 °C

20 min.

25 min.

3,6 l/kg

Alfa-amylase

72,0 °C

15 min.

35 min.

3,6 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

5 min.

3,6 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

20,0 g

Magnum (Hoppecruyt)

pellets

12,7%

60 min.

19,8 IBU

25,0 g

Spalt Select(P)

pellets

5,0%

15 min.

4,8 IBU

Overige ingrediėnten

Hoeveelheid

Naam

Type

Gebruik

1,40 kg

Pompoen (geroosterd)

anders

maischen

5,00 g

Gemberwortel

kruid

koken

2,00 g

Kaneelstok

specerij

koken

20,00 g

Korianderzaad

specerij

koken

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

30,0 g

Belgian Abbey (M47)

bovengist